Aktiviteetteja koronarajoitusten ehdoilla – 20 vaihtoehtoa, joilla saat ajan kulumaan kuin siivillä

5.5.2021

Moni on varmasti tuskastellut viimeisen vuoden aikana, ettei mitään saa tehdä – tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa, sillä jokaisella meillä on paljon vaihtoehtoja mitä vaikeasta tilanteesta huolimatta saa tehdä. Alla on lueteltuna 20 erinomaista aktiviteettia, joita voit tehdä koronarajoituksien kanssa tai ilman – elämästä pitää nauttia myös vaikeina aikoina!

 

Muista sosiaalisuus – nykyaika mahdollistaa etäyhteyden

 

 1. Soita kaverille tai ystävälle: Nykyaikainen teknologia mahdollistaa sosiaaliset tilanteet myös etänä, esimerkiksi Whatsappin videopuhelulla. Soita rohkeasti ystävillesi, tai omille vanhemmille – pieni juttutuokio piristää aina!

 

 1. Laita sosiaalinen media laulamaan: Nyt on hyvä aika miettiä mielenkiintoinen Instagram postaus tai viihdyttävä Tiktok video. Muista myös kommentoida muiden postauksia, sillä saa aikaan mukavaa vuorovaikutusta.

 

 1. Aloita kirjoittamaan blogia: Jos sinulla on pienikin taito kirjoittaa asioita ylös, on blogin aloittaminen loistava vaihtoehto. Voit kirjoittaa omasta elämästäsi tai harrastuksistasi – parhaassa tapauksessa saat bloggaamisesta uuden ammatin!

 

 

Juhlia voi ilman yökerhoja tai baareja

 

 1. Pitäkää after workit etänä: Mikäs sen parempaa, kun pitää afterworkit etänä työpäivän jälkeen. Työporukan kesken saa muodostettua helposti yhteyden esimerkiksi Skypellä tai Whatsappilla, jossa voi rupatella niitä näitä viinilasillisen kera.

 

 1. Viinin -tai olutmaistiaiset kotona: Kokeile avopuolison tai kämppiksen kanssa uusia viinejä tai oluita. Voitte pitää vaikka erilaisia teemailtoja, tehden samalla vaikka pientä suolaista purtavaa.

 

 1. Nauttikaa etäkeikoista: Useat maailmanluokan tähdet ovat järjestäneet etäkeikkoja viimeisen vuoden aikana, joten niitä ehdottomasti kannattaa katsoa – usein keikat on interaktiivisia, eli katsojana pääset osallistumaan keskusteluun.

 

 

Raikas ulkoilma tekee terää

 

 1. Lähde patikoimaan: Suomen luontoa ei voi mikään korvata. Lähde patikoimaan metsään, keräämään sieniä tai marjoja, ihailemaan luontoa tai istumaan kallioille auringonlaskun aikaan.

 

 1. Mene kalaan tai metsälle: Kesä on täydellistä aikaa kalastamiseen, etenkin aurinkoisen päivän sattuessa – sillä ei oikeastaan ole väliä tuleeko kalaa vai ei, koska veneessä istuskelu on loistavaa ajanvietettä. Sama pätee myös metsästämiseen, jos luvat on kunnossa.

 

 1. Lenkkeile, pyöräile tai rullaluistele: Kaiva lenkkarit kaapista, ja lähde kohottamaan kuntoa kohti puolimaratonia. Pyöräily on myös erittäin hyvä kuntoilumuoto, eikä rullaluistelua voi kesäpäivisin myöskään unohtaa.

 

 

Kotona voi tehdä vaikka mitä viihdyttäviä asioita

 

 1. Lue kirjoja: Kirjojen lukeminen on yleissivistävää, sekä myös hauskaa. Laita mielikuvituksesi valloilleen, ja ala lukemaan jotakin fantasiakirjaa! Nykyaikana äänikirjat on myös hyvä vaihtoehto, jos lukeminen ei niin paljoa kiinnosta.

 

 1. Katso Netflixiä tai telkkaria: Korona-aikana voit hyvällä omatunnolla löhötä myös sohvalla, katsoen Netflix-sarjoja. Keväällä telkkarista alkaa usein myös pitkä liuta uusia kotimaisia sarjoja, joita on myös viihdyttävä katsella.

 

 1. Pelaa rahapelejä: Joskus on hauskaa hakea myös jännityksen tunnetta, ja parhaiten se onnistuu rahapeleillä. Verovapaat nettikasinot on todella suosittuja suomalaisten keskuudessa, joissa voi turvallisin mielin kokea onneaan jännittävissä nettipeleissä!

 

 

Nyt on hyvä aika tehdä elämän pakolliset askareet

 

 1. Tee veroilmoitus: Nyt on hyvä aika hoitaa veroilmoitus, eli miettiä onko kaikki täytetty varmasti oikein. Olitko viime vuonna etätöissä, eli oletko huomioinut tarvittavat vähennykset? Tai oletko ilmoittanut kaikki matkakorvaukset?

 

 1. Talviset tavarat varastoon: Luppoajalla on hyvä laittaa talvivaatteet laatikoihin, ja kantaa ne varastoon. Nyt on hyvä aika kaivaa auton kesärenkaat esille, ja varautua muutenkin kesän tulemiseen.

 

 1. Kesävermeet kuntoon: Mekko -ja shortsikelit lähestyy! Kesävaatteita kannattaa pikkuhiljaa alkaa kaivamaan varastoista esille, ja vaihtaa jääkiekkokamat jalkapalloon sekä frisbeegolf -bagiin.

 

 

Älä unohda parisuhdetta tai seksielämää

 

 1. Harrastakaa seksiä: Kyllä, seksin parissa ei paljoa kelloa ehdi katsella. Nauttikaa läheisyydestä, hellyydestä ja toisen kosketuksesta.

 

 1. Antakaa toisillenne hierontoja: Kaiken hellyyden ei aina tarvitse johtaa seksiin. Hieronta on romanttinen ele parisuhteen toiselle osapuolelle, ja se samalla rentouttaa yleistä ilmapiiriä – muistathan, että tämä pätee molempiin suuntiin.

 

 1. Keskustelkaa avoimesti: Keskustelu on parisuhteen A ja O. Voitte keskustella maailman tilanteesta, koiran hankinnasta tai mistä ikinä haluattekaan.

 

 1. Tinder kuumaksi: Sinkkujen on hyvä aika laittaa deitti-sovelluksen tulille. Hanki uusia tuttavuuksia ja chattaile ahkerasti, toivottavasti kohta pääset oikeille ja romanttisille treffeille!

 

 1. Pidä kivaa ihan yksin: No, jokainen meistä tietää, että “hauskan pitämiseen” ei aina tarvita toista osapuolta. Kosketa rohkeasti itseäsi, jokaisella meillä on oikeus nauttia myös sooloseksistä!

 

 

 

 

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Unsplash.com