9 asiaa, joita itsenäinen nainen EI KOSKAAN hyväksy elämäänsä

25.7.2020

Aina sukupuoliin kohdistuvista ennakkoluuloista ja epätasa-arvoisista palkoista korkeisiin korkoihin ja huulikiiltoon, ei ole aina helppoa olla nainen, olit sitten kiipeämässä yrityksessä korkeammalle tai yrität vain pitää taloa pystyssä puolisosi ja lastesi kanssa.

 

Mutta vaikeuksista huolimatta, vahvat, itsenäiset naiset voivat olla sitkeitä ja he kestävät kaikki haasteet, joita vastaan tulee. Ja he tekevät sen itsevarmasti, koska he ovat oppineet muutaman asian matkallansa siitä, mihin he voivat luottaa, mitä he voivat käsittää… JA mitä EI tule kestää hetkenkään vertaa.

 

Itseasiassa, tässä on yhdeksän asiaa, joita itsenäinen, vahva nainen ei missään tapauksessa hyväksy elämäänsä:

 

1. Vangitseminen 

Et voi pitää hyvää naista kahlittuna, joten älä edes yritä. Hän tarvitsee tilaa oppiakseen, kasvaakseen ja kehittyäkseen (urallaan, parisuhteissa ja elämässä) ja hänellä on erittäin vähän kärsivällisyyttä ihmisiä kohtaan, jotka koittavat pitää häntä aisoissa tai eivät vaikuta aidosti kiinnostuneilta auttaakseen naista pääsemään tavoitteisiinsa. Vahvuusstrategiavalmentaja Bob Roesler vahvistaa, “Kokemukseni mukaan, upeat naiset eivät koskaan siedä rajoittamista. Heillä ei ole aikaa sellaisille henkilöille, jotka eivät pysty sitoutumaan tarvittaviin ponnistuksiin onnistumisen saavuttamiseksi. Vahvojen, itsenäisten naisten tarvitsee voida levittää siipensä ja lentää, heitä ei saa rajoittaa valintojen suhteen.”

 

2. Hänen rajansa ylitetään

Tämä on taito, jonka jokainen nainen tarvitsee — kyky asettaa ja pitää yllä terveellisiä rajoja. Vahvat, itsenäiset naiset ovat tässä erittäin hyviä. Mutta tässä ei ole kyse muurien rakentamisesta ja puolustuskannalla olemisesta. Vahva, itsenäinen nainen tietää, että terveelliset rajat ovat haavoittuvaisuuden ja henkilökohtaisten tarpeiden kunnioittamista, sekä omasta fyysisestä sekä psyykkisestä puolesta huolenpitoa. Hän inspiroi muita kunnioittamaan hänen tarpeitaan ja rajojaan kunnioittamalla niitä itse ensin.

“On vahvaa tuntea omat rajansa ja olla valmis seisomaan niiden takana”, sanoo terveyspsykologi Amanda Gordon, “Mutta vahvuutta vaatii myös tunteellisuus, menetyksen sureminen tai ystävän lohduttaminen. Sureminen vie aikaa. Kun sureminen on ohi, vahva, itsenäinen nainen käärii hihansa ja jatkaa elämää.”

 

3. Negatiivisen ihmiset 

Jokaisella on silloin tällöin huono päivä, ja tunteiden käsitteleminen on erittäin tärkeää. Mutta itsevarma, menestyvä nainen arvostaa ihmisiä joilla on positiivinen ajattelutapa, jotka ottavat vastuuta omista teoistaan ja ajatuksistaan, ja heitä, jotka osaavat nähdä elämän hyvät puolet. “He pysyvät kaukana ihmisistä, jotka ovat negatiivisia, haukkuvat, valittavat ja eivät suostu parantamaan itseään”, sanoo elämävalmentaja Kelly Rudolph.  ”Vahva, itsenäinen nainen tietää, että henkilökohtainen kasvu on voimakas tapa saavuttaa itseluottamusta, itsevarmuutta, terveellistä itserakkautta ja terve minäkuva. Ja tällä tavoin he saavuttavat unelmansa!”

Joten, jos tykkäät juoruilusta, valittamisesta tai uhrin esittämisestä, vahvat naiset todennäköisesti aika nopeasti päästävät sinut pois elämästään.

 

4. Epäkunnioitus 

Ole hänen kanssaan eri mieltä, se on ihan ok. Tarjoa hänelle asiallista palautetta, hän kuuntelee sen mielellään. Mutta olet epäkunnioittava? Ei onnistu.

Voimakkaat naiset eivät alennu pikkumaiseen kinasteluun tai rumaan tappeluun, ja he eivät myöskään katso tällaista käytöstä muilta.

“Vahva, itsenäinen nainen ymmärtää, milloin argumentointi ei ole viisasta, eikä toisia kannata tuomita”, sanoo johtajuuskouluttaja Neil Forte, PhD. ”He eivät siedä turhaa argumentointia (sen sijaan arvostavat kunnioittavaa keskustelua); sarkastisia, seksistisiä (älä edes yritä lähteä linjalle ‘etkö muka kestä vitsiä’) tai heidän persoonallisuuteensa kohdistuvia kriittisyyksiä jotka eivät liity suoritukseen, tai hulluja väittämiä jotka eivät kulje käsikädessä todellisuuden kanssa (manipulointi ei toimi näihin naisiin).”

 

5. He eivät anna pelon kontrolloida elämäänsä

Meistä kaikki tuntee joskus pelkoa asioista, erityisesti kun joudumme tekemään isoja päätöksiä tai harppauksia tuntemattomaan. Et tule näkemään tilannetta jossa vahva, itsenäinen nainen antaisi pelon estää häntä tavoittamasta päämääriään – oli ne sitten triathlonin suorittaminen, puheen pitämien tai hermojen hallitseminen treffeillä.

“Vahvat naiset eivät lankea pelkoon tai epäonnistumiseen” sanoo johtamiskouluttaja Pam Denton, ”eivätkä he näe näitä syynä lopettaa päämäärien tai unelmien tavoittelua. Vaikkakin epäonnistuminen saattaa saada monen naisen nolostumaan (esimerkiksi antaa aiheen kritiikille tai saattaa aiheuttaa epäsuosiota), toisaalta vahva ja itsenäinen nainen näkee epäonnistumisen mahdollisuutena saavuttaa tavoitteet, käsitellä tunteita, paikkana oppia tärkeitä asioita ja rakentaa ihmissuhteita. He eivät anna epäonnistumisen vahingoittaa etenemistä.”

 

6. Aliarvioimista

“Vahva, itsenäinen nainen ei anna kenenkään aliarvioida tai epäkunnioittaa häntä, tai kyseenalaistaa sitä, kuka hän on”, sanoo itseluottamusmentori Pernilla Lillarose. ”Hän tietää arvonsa ja prioriteettinsa, hänellä ei ole tarvetta riidellä, puolustaa tai todistaa itseään muiden mielipiteiden edessä. Rakastava hymy huulillaan hän sanoo ’Sori muru, mutta en käy enää tuollaisia keskusteluita.”

Hän kuitenkin mielellään kuuntelee myös muiden ideoita, antaa kunnian sille kenelle se kuuluu, ja antaa muille tilaa paistatella auringossa. Mutta älä sekoita hänen armeliaisuuttaan heikkouteen. Hän tietää omat voimansa, ja olettaa samaa kunnioitusta muilta itseään kohtaan kuin mitä hän antaa muille.

 

7. Itsensä huijaaminen

Jokainen vahva nainen tietää, että hänellä on yhä heikkoutensa… Paikat, joissa hän on kapeakatseinen, kärsimätön tai muuten vain vielä kasvuvaiheessa. Tästä syystä hän tarkastaa oman rehellisyytensä tarpeeksi usein, huomaa epäterveelliset tavat ja pitää lukua ihmisistä (myös itsestään), jotka ovat hänen elämässä.

“Kun vain suvaitset asioita, saatat aiheuttaa itsellesi kaunaa, josta et välttämättä itsekään ole täysin tietoinen,” sanoo parisuhdeterapeutti Rhoberta Shaler, PhD. ”Katkeruus on energiavuoto. Katso omiin ihmissuhteisiisi kirkkain, järjellisin silmin. Monet vahvat naiset heikkenevät, mikäli he sietävät tuomitsemista ja myrkyllistä käytöstä.”

 

8. Viimeiseksi sijoittaminen

Menestyvä, osaava nainen usein löytää itsensä tilanteesta, jossa kaikki luottaa häneen. Vaikkakin hän on onnellinen tästä haasteesta, hän ei sijoita itseään viimeiseksi omalla prioriteettilistallaan (eikä hän myöskään suostu olemaan muiden listalla viimeisenä).

”Vahva, viisas, seksikäs nainen ei koskaan salli työn, puolison tai lasten menevän hänen oman hyvinvoinnin edelle”, sanoo homeopaatti Michele Brookhaus. ”Tai vähintäänkin hän harkitsee tarkkaan, ennen kuin hän tekee näin. Hän tietää, että ollakseen hyödyllinen kenellekään, hänen tarvitsee pitää huoli itsestään. Se saattaa kuulostaa itsekkäältä, mutta usko minua – se ei ole.”

 

9. Mitään mikä on vähemmän kuin hänen parhaansa 

Maailmassa, jossa ihmiset helposti tyytyvät vähempään, saat aina nähdä vahvan, itsenäisen naisen hehkumassa. Tämä johtuu siitä, että he todella rakastavat sitä mitä he ovat, arvostavat sitä mitä heillä on tarjota maailmalle, ja tästä syystä, he eivät siedä mitään muuta kuin parasta.

”Hän ei tyydy mihinkään vähempään kuin parhaaseen elämässään”, sanoo Kimberly Mishkin & Liza Caldwell, SAS for Women yhtiön toinen perustaja. ”Hän tietää, että onnellisuus ei tapahdu vahingossa tai onnekkaasta sattumuksesta, ja on hänen omalla vastuullaan luoda oma elämänsä. Hän uskoo, että jokainen ansaitsee arvostusta ja rakkautta, ja sen lähtökohta on itsensä rakastaminen ensin.”

Hän on myös tarpeeksi viisas tietääkseen, että hänen henkilökohtainen paras suoritus EI ole sama kuin täydellisyys. Hänen parhaansa saattaa vaihdella päivittäin, riippuen siitä mitä hänen elämässään tapahtuu. Mutta mitä ikinä hänen elämässään tapahtuukaan, hän antaa aina parhaansa.

Hän tietää, että hän saa vain yhden mahdollisuuden elämään. Ja hän haluaa elää omansa hyvin.

 

LUE LISÄÄ: HYVÄ MIELI JA ONNI JUTTUJA

LIE LISÄÄ: LIFESTYLE JA VAPAA-AIKA JUTTUJA

 

 

Lähde: Your Tango

Artikkelikuva: Pixabay