8 pientä tekoa, jotka auttavat pudottamaan painoa

8.7.2020

Yksinkertaisilla vaihdoilla tai pienillä ateriamuutoksilla pelätty ”D-sana” ei ole läheskään niin kamala. Joten, kun lähdet kohti uutta lukua elämässäsi, muista nämä pienet muutokset tehdäksesi tavoitteiden saavuttamisesta helpompia:

 

1. Vaihda juotavasi

Juo laimennettua hedelmämehua tai maustettua vettä. Luonnolliset hedelmämehut sisältävät paljon kaloreita. Laimenna ne lisäämällä puolet vettä.

 

2. Tiedä rajasi

Lopeta kun olet syönyt noin 80% siitä määrästä mitä normaalisti söisit, ja odota 20 minuuttia. Olosi tuntuu kylläiseltä, koska vatsalta vie 20 minuuttia viestiä aivoillesi, että olet täysi.

 

3. Syö aamupalaa

Tutkimuksen mukaan, jossa oli mukana yli 2000 osanottajaa, jotka tiputtivat valtavasti painoa, ja onnistuivat myös pitämään painon alhaalla vähintään viisi vuotta, 78% heistä söi aamupalan 7 päivänä viikossa. Kokeile näitä 20 litteän vatsan aamupalaa päästäksesi alkuun paremman aamupalan matkallasi.

 

4. Vähennä 100 kaloria päivässä

Se on suunnilleen sama määrä kaloreita kuin on kourallisessa sipsejä tai kevytoluessa. Vähentämällä 100 kaloria päivässä olet vähentänyt jo 700 kaloria viikossa, joka voi johtaa jopa 4,5kg vuodessa. Kokeile, jätä juusto pois pastasta ja valitse ainoastaan vihanneksia, tai ota porkkanatikkuja rasvaisten ranskalaisten sijaan. (Opi kuinka syöt puhdasta ruokaa tällä kolmen viikon ohjelmalla, ja tiputa jopa 6 kiloa painoa!)

 

5. Suunnittele ateriasi

Anna aamupalan tai lounaan olla suurin ateriasi, ja kevennä illallista kohden. Tämä antaa sinulle tunteja aktiivista aikaa polttaa kalorit pois. Jos syöt paljon kaloreita loppuillasta, tulet todennäköisemmin myös saamaan näistä kaloreista pidempiaikaisen kumppanin rasvan muodossa.

 

6. Kävele 30 minuuttia päivittäin

Kävelytreeni on kaikki mitä tarvitset muuttuaksesi sohvaperunasta normaalikuntoiseksi. Se on muutos, joka antaa sinulle huomattavia terveysvaikutuksia.

 

7. Voimatreenaa rakentaaksesi lihaksia

30 vuotiaasta eteenpäin lihasmassasi alkaa kutistumaan prosentin verran vuosittain. Tästä syystä vanhemmat ihmiset alkavat helposti lihomaan. Lihas on metabolisesti aktiivisempaa kuin rasva. Rakentamalla enemmän vähärasvaista lihasmassaa voimatreenin kautta, olet automaattisesti polttanut enemmän kaloreita 24/7.

 

8. Muuta pakkaukset

Älä koskaan syö suoraa pakkauksesta. Kuinka monta kertaa olet upottanut kätesi sipsipussiin vain huomataksesi, että 15 minuutin päästä tuijotat pohjaa?

 

LUE LISÄÄ: TERVEYS JA HYVINVOINTI -UUTISIA

 

Lähde: Women’s Health

Artikkelikuva: Pixabay / Deedee86