8 asiaa, jotka saattavat aiheuttaa sinulle päänsärkyä tietämättäsi

30.6.2020

1. Sulfiittien liiallinen syönti

Pitkään kypsytetyt, savustetut, säilötyt ja kuivatut ruoka-aineet kuten juustot ja salami on usein säilötty sulfiittien avulla. Ne voivat laajentaa verisuonia ja aiheuttaa päänsärkyä. Löytääksesi syylliset ruoka-aineet kannatta pitää ruokapäiväkirjaa muutaman päivän ajan ja tämän jälkeen korvata päänsärkyä aiheuttavat tuotteet toisilla.

 

2. Liian vähäinen veden juonti

Vaikka istuisit koko päivän työpöytäsi äärellä, saatat kärsiä nestehukasta, joka voi aiheuttaa karmivan päänsäryn (muiden oireiden lisäksi). Helppo ratkaisu? Pidä vesipullo lähellä ja siemaile siitä pitkin päivää. Täytä ja toista.

 

3. Silmien kuormittaminen

Nopea kysymys: Koska kävit viimeksi tarkastuttamassa näkösi? Jos huomaat siristäväsi usein käy silmälääkärillä. Jatkuva siristäminen aiheuttaa jännitteitä silmien ympärille ja otsaan ja aiheuttaa – arvasit oikein – päänsärkyä. Ajan tasalla olevat silmälasit tarjoavat välitöntä helpotusta (ja kuten tiedät kyvyn nähdä selkeästi)

 

4. Tietokonenäytön tuijottaminen

Tietokoneruudun jatkuva tuijottaminen aiheuttaa silmillesi -ja samalla päällesi- valtavan kuormituksen. Pidä tauko noin tunnin välein ja lepuuta silmiäsi. Kannattaa myös säätää tietokoneen näyttö mahdollisimman silmäystävälliseksi.

 

5. Stressi

Stressi itsessään aiheuttaa päänsärkyä. Itse asiassa sinun tapasi reagoida stressiin (unen vähäisyys, huono ruokavalio, ahdistuneisuus) on se joka saattaa laukaista migreenin. Eli tee mitä tahansa laukaistaksesi stressi – joogaa, meditoi tai vain lepää hetki. Nyt.

 

6. Hormonipillerien vaihtaminen

Ehkäisypillerit saattavat muuttaa estrogeenitasoasi ja aiheuttaa päänsärkyä. Se on toistuva ongelma. Keskustele gynekologisi kanssa eri vaihtoehdoista kuten matala-estrogeenisistä ehkäisyvälineistä.

 

7. Hiusten pitäminen liian kireällä

Ponihäntä tai ranskanletti voi olla syynä päänsärkyihisi. Jos kampauksesi on liian tiukka se kiristää päänahkaasi aiheuttaen turhia jännitteitä. Eli löysää hiuksiasi vähän ja kivut katoavat itsestään.

 

8. Hajusteyliherkkyys

OK, tätä et voi itse kontrolloida, mutta voit valmistella itseäsi. Faktaa on: Voit olla allerginen jollekin hajulle. Oletko kulkenut pukukopin ohi ja nuuhkaissut jonkun parfyymiä saaden välittömästi järkyttävän päänsäryn. Et kuvittele yhteyttä. Tunnettuja hajuja jotka laukaisevat päänsäryn ovat bensa, tupakka ja ikävä kyllä parfyymit. Välttääksesi päänsäryt kuljeta laukussasi laventeli- tai piparminttutuoksuöljyä. Molemmilla on todettu olevan terapeuttisia vaikutuksia jotka edesauttavat rentoutumista ja tarjoavat välitöntä helpotusta.

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Self.com
Lähde: Artikkelikuva