7 Syytä, miksi ihastut aina väärään mieheen

3.5.2020

Olisitko jo valmis suhteeseen, mutta tapailemasi miehet eivät miellytä? Alla seitsemän parisuhde-eksperttiä kertoo 7 syytä, miksi kiinnostut aina vääristä tyypeistä, etkä löydä juuri sitä oikeata itsellesi.

1. Pelkäät yksinäisyyttä.

Parisuhteisiin erikoistuneen psykoterapeutin Elisabeth J. LaMotten mukaan henkilöt, jotka pelkäävät sinkkuna elämistä, päätyvät deittailemaan vääriä ihmisiä selvästi useammin kuin oikeasti pitäisi. ”Naiset, jotka osaavat nauttia omasta seurastaan ja elävät itsenäistä ja onnellista elämää, kykenevät paremmin etsimään itsellensä myös sopivan partnerin,” LaMotte sanoo.

” Yksinäisyyden pelko ja heikko itsetunto voivat olla merkkejä siitä, että henkilö päätyy valitsemaan kumppaninsa epätoivon vallassa selkeän harkinnan sijaan.”

LUE MYÖS: 19 syytä, jotka eivät pidä paikkansa, miksi olet sinkku

 

2. Et tiedä, mitä oikeasti haluat mieheltä.

Oletko miettinyt omakohtaisia “deal breakereitasi,” eli asioita, joita et vain voi sietää kumppanissasi? Hyvinvointivalmentaja Jennifer Barrows Bostonista kehottaa harkitsemaan omia deal breakereitaan ennen suhteeseen ryntäämistä.

”Ennen kuin ihastut väärään mieheen jälleen kerran, mieti omia arvojasi ja mitä haluat kumppaniltasi sekä asioita, joita et kumppanissa arvosta.”

LUE MYÖS: 16 kysymystä itsellsesi ennen kuin muutat rakkauden perässä

 

3. Luulet voivasi muuttaa kumppaniasi.

Luovu sankaruuskompleksista. Jos pyrit “korjaamaan” jokaisen tapailemasi miehen, on syytä arvioida uudelleen lähestymistäsi parisuhteisiin. Ongelmia ei voi korjata rakastamalla, vaikka kuinka yrittäisi. Barrowsin mukaan muutos tulee sisältä.

“Jos uskottelet itsellesi kykeneväsi muuttamaan häntä, mieti mitä se oikeasti tarkoittaa,” hän sanoo. ”Se tarkoittaa, että hän on jo törmännyt yhteen deal breakeriisi; hän ei muutu, joudut luopumaan arvoistasi parisuhteen edetessä ja lopussa tuloksena on vain konflikteja ja sydänsurua.”

LUE MYÖS: 3 suurinta syytä miksi miehet pettävät

 

4. Et vielä tiedä mitä haluat elämältäsi.

Avioerovalmentaja Kira Gould muistuttaa, että vaikka et voi muuttaa miestäsi, voit kuitenkin perehtyä omiin ongelmiisi ja keskittyä niihin. Tätä voidaan oikeastaan pitää tärkeimpänä keinona vanhojen pinttyneiden deittailurutiinien rikkomisessa. ”Teemme samoja virheitä uudelleen ja uudelleen kunnes otamme opiksi. Virhe voi olla mikä vaan, esimerkiksi väärän tyypin tapailu,” hän selittää.

”Onko sinulla esimerkiksi isätraumoja, joita pyrit välttelemään? Tällöin saatat ihastua toistuvasti miehiin, jotka kohtelevat sinua kuin pikkutyttöä. Etkö tiedä mikä on elämäsi tarkoitus? Deittailet jatkuvasti työnarkomaaneja. Jos emme lähesty omia sisäisiä ongelmiamme, parisuhteet menevät vain huonompaan suuntaa.”

Kohtaa siis ensin omat ongelmasi, jotta vetäisit puoleesi parempia kumppaniehdokkaita, on Gouldin viesti.

LUE MYÖS: 28 syytä miksi masturbointi on parempaa kuin seksi

 

5. Tapailet pelottavan samanlaisia miehiä.

Hakeudumme tyypillisesti meille tuttujen asioiden luokse, mikä voi päteä myös miehiin. Barrows muistuttaa kuitenkin, että jos esimerkiksi äitiongelmien kanssa painivat työttömät miehet ovat sinulle tuttua, kannattaa mahdollisesti deittailla jotain tuntemattomampaa ihmistyyppiä.

”Ei ole millään tavalla loogista seurustella aina vaikkapa väkivaltaisten miesten kanssa. Valitettavasti sydän ei kuitenkaan toimi aina loogisesti,” Barrows sanoo. ”Ajattelet helposti, ettet koskaan ihastu arvomaailmaasi sopimattomiin tyyppeihin. Mutta kun olet tehnyt niin jo 10 kertaa, saattaa se tuntua ajan myötä oikealta, vaikkei oikeasti ole sitä.”

LUE MYÖS: Pahimmat oletukset, joita miehet tekevät naisista

 

6. Saatat olla sitoutumiskammoinen tietämättäsi.

Etkö ymmärrä miksi sinuun vetoaa kerskailijat ja sitoutumispelkoiset miehet? Kyse saattaa olla omista sitoutumisongelmistasi, sanoo LaMotte.

“Joskus ihmiset eivät huomaa aivan silmiensä alla olevia täydellisiä kumppaneita vain sitoutumisen pelon takia,” sanoo LaMotte. ”Aina tästä pelosta ei olla edes täysin tietoisia.”

Hyvät uutiset? Kun olet valmis sitoutumaan, voit rikkoa rajojasi ja löytää jopa mahdollista aviomiesmateriaalia.

“Voit pyrkiä antamaan kiltimmille ja avoimemmille miehille mahdollisuuden,” sanoo LaMotte. “Sitoutumiskammo on suhteellisen helposti parannettavissa.”

LUE MYÖS: 9 asiaa, jotka miesten tulisi tietää naisista

 

7. Et usko ansaitsevasi parempaa

Tapailemasi tyypit heijastavat suoraan itsellesi asettamaasi arvoa, sanoo Brenda Della Casa, Cinderella Was a Liar: The Real Reason You Can’t Find (or Keep) a Prince-kirjan kirjoittaja.

”Kaikki on kiinni itsestämme ja siitä, mitä luulemme ansaitsevamme. Näihin asioihin voi vaikuttaa vain sisäisesti,” hän kertoo. ”Jos sitoudut jatkuvasti miehiin, jotka aliarvostavat sinua, tulee sinun kysyä itseltäsi: Mitä minä hyödyn tästä?’ Vahvistaako tämä sen, etten ole tarpeeksi hyvä tai arvokas tai etten kykene parempaan?”

Loppujen lopuksi, “kyse ei ole siitä, kuinka muutat kumppaniasi. Kyse on siitä, kuinka muutat itseäsi houkuttelevammaksi sopivammille kumppaneille.”

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Huffington Post
Lähde: Artikkelikuva / PIxabay