Suolasta on moneksi – 7 yllättävää käyttötapaa

12.12.2019

Suolasta on paljon muuhunkin kuin mausteeksi. Tässä seitsemän tapaa ottaa kaikki hyöty irti suolasta.

1. Puhdista likainen silitysrautasi

Levitä leikkuulaudan päälle leivinpaperia ja suolaa leivinpaperille. Säädä silitysrauta kuumalle ja hiero sitä suolaa vasten. Lika irtoaa ja imeytyy suolaan.

2. Puhdista raaka kananmuna lattialta

Rikkuiko raaka kananmuna lattialle? Voit siivota sotkun helpommin, kun ripottelet suolaa kananmunan päälle. Suola koaguloi munan, eli muuttaa sen kiinteäksi, minkä jälkeen siivous käy näppärämmin.

3. Sammuta rasvapalot

Rasvapalo on yksi vaarallisimmista paloista. Jos rasvakattilasi syttyy tuleen, voit sammuttaa sen suolalla.

4. Irroita karrelle palaneet ruoanjämät

Paloiko ruoka pohjaan? Ei hätää! Kaada reilusti suolaa paistinpannulle ja lisää vettä. Anna suola-vesiliuoksen seistä 10 minuuttia. Pohjaan palaneet kokkareet irtoavat kuin itsestään!

5. Puhdista rätit ja pesusienet

Jos satuit puhdistamaan pohjaan palaneen pannusi sienellä, tiedät että se on varsin ikävässä kuosissa. Onneksi suola auttaa tähänkin: Tee jälleen voimakas vesi-suolaliuos ja anna sienen tai rätin mätkiintyä siinä yön yli. Aamulla lika on irronnut!

6. Poista kalkkeumat kylpyammeesta

Sekoita suolaa ja tärpättiä suhteessa 1:1. Sekoita kunnolla kunnes seos on mahdollisimman homogeenistä. Annostele ainetta pesusieneen ja hinkkaa kylpyammeen pintaa. Huomaat miten kalkki irtoaa. Sitten vain huuhdot suolat pois. Käytä suojakäsineitä ja ilmastoi työ tila hyvin – tämä litku nimittäin haisee!

7. Aukaise tukkeutuneet viemärit

Onko viemäri tukossa? Valmista omaa ”Kodin putkimiestä”! Sekoita 0,5 dl ruokasoodaa sekä 0,5 dl suolaa ja kaada viemäriin. Kaada perään desilitran verran väkiviinaetikkaa. Huomaat miten seos alkaa poreilla. Anna seistä noin 15 min ja huuhtele sitten vedellä.

Lisää juttuja aiheesta Lifestyle & vapaa-aika

Lähde: Household Hacker
Kuva: Unsplash / Mira Bozhko