5 syytä syödä kiiviä – erinomaisia terveysvaikutuksia

18.1.2021

Kiivi on todellinen terveyspommi. Ja vaikka se ei vielä olekaan kaikkien suosikki, niin luulisi, että näiden pointtien lukemisen jälkeen sitä löytyisi yhä useamman suomalaisen kauppakassista.

 

01 Kiivi parantaa sinun ruoansulatustasi

Kiivissä on todella paljon kuituja, jotka auttavat ruoansulatustasi luonnollisin keinoin. Kiivin entsyymit puolestaan toimivat apupoikana proteiinien pilkkomisessa. Vatsa ja suolisto toimivat siis paremmin.

LUE MYÖS: 5 tärkeää syytä syödä banaania

 

02. Kiivi on oikea C-vitamiinipommi

C-vitamiini auttaa taistelussa erilaisia bakteereja ja viruksia vastaan. Vastustuskyky paranee ja terveyden yleiskunto pysyy hyvällä tasolla.

LUE MYÖS: 6 syytä miksi suklaata kannattaa syödä joka päivä

 

03. Kiivi auttaa taistelussa syöpää vastaan

Syöpää ehkäiseviä ainesosia löytyy kiivin kuoresta. Nämä ainesosat toimivat ennaltaehkäisevästi ja antavat soluillesi suojaa syöpää vastaan. Vaikka kuorien syöminen ei herkulta kuulostakaan, niin ei hätää. Laita kuoret tehosekoittimeen, kun teet esim. aamusmoothien, ja avot, siellä ne menee muiden ainesten seassa, eikä niitä edes huomaa. Ota kiivistä kaikki hyöty irti.

LUE MYÖS: 9 syytä miksi kaikkien kannattaa lisätä kukkakaalia ruokavalioonsa

 

04. Kiivi pitää sydän- ja verisuonitaudit loitolla

Syömällä 2-3 kiiviä päivittäin, vähennät (tutkimuksen mukaan) riskiä saada veritulppia jopa 20% Puhutaan siis merkittävästä terveyshyödystä. Korkeasta verenpaineesta kärsiville kiivi on erinomainen valinta, sillä se laskee verenpainetta. Siemenissä on puolestaan niitä hyviä omegoita (rasvahappoja), jotka antavat suojaa sydän- ja verisuonitauteja vastaan noin yleisesti.

LUE MYÖS: Inkiväärin 21 uskomatonta terveysvaikutusta

 

05. Kiivi hidastaa ikääntymistä

Pysy nuorena – syö kiiviä. Noh, ehkä liikaa luvattu, mutta kiivistä löytyy myös E-vitamiinia ja antioksidantteja, joita meidän pitäisi saada päivittäin. Ja lun syömme säännöllisesti terveellisiä ruokia, kuten kiiviä, niin jarrutamme solujemme ja kehomme ikääntymistä. Syödään siis hyvin ja pysytään terveinä pidempään!

 

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia

Lähde: Newsner.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay