5 pahinta tapaa, jotka pilaavat parisuhteita

16.6.2021

Hyvät parisuhteet luodaan ja rikotaan sillä, miten kohtelette toisianne päivittäin. Yksinkertaiset asiat – asenteesi, miten suhtaudut ristiriitatilanteisiin ja mihin panostat – ovat niitä, jotka lopulta pitävät teidät yhdessä tai vetävät erilleen.

Elämän rakentaminen naisen kanssa edellyttää sitä, että opit jakamaan elämäsi hänen kanssaan ja luomaan syvän ja merkityksellisen suhteen, joka sallii sekä sinun että hänen kasvaa ja kehittyä ihmisinä.

Turhaa draamaa aiheuttavien tekojen ja negatiivisuuden välttäminen suhteessasi on keskeistä kestävän rakkauden luomiseksi. Tässä 5 pahaa tapaa, jotka pilaavat hyviä parisuhteita:

 

Paha tapa #1: Huolehdit siitä, mitä muut ihmiset ajattelevat

Jokainen haluaa ja tarvitsee erilaisia asioita parisuhteissaan. Älä takerru siihen, mitä muut ihmiset haluavat tai mitä ystäväsi tekevät. Keskity luomaan kumppanisi kanssa suhde, joka toimii teille molemmille.

 

Paha tapa #2: Annat egon tulla tielle

Yksi parisuhteen suurimmista virheistä on takertuminen siihen, että yrittää aina olla oikeassa riidan tullen. Kun keskityt todistamaan kumppanisi olevan väärässä ja saamaan heidät tunnustamaan olleesi oikeassa unohdat, mitä todella yritätte tehdä – ratkaista ongelman.

Unohda egosi ja keskity sen sijaan luomaan tilanne, jossa voitte molemmat jakaa huolenne asian suhteen. Työskennelkää tiiminä löytääksenne ratkaisu, jossa on järkeä molempien kannalta.

 

Paha tapa #3: Annat menneen määrittää sinut TAI kumppanisi

Entisiä suhteita ja kumppaneita ei pitäisi käyttää nykyisen suhteen mittareina. Negatiiviset aiemmat kokemukset eivät ole todiste, että jokainen suhteesi tulee epäonnistumaan. Voit oppia virheistäsi – ja tehdä erilaisia valintoja. Ja niin voi kumppanisikin. Älä käytä hänen menneisyyttään häntä vastaan. Keskittykää nykyisyyteenne ja tulevaisuuteenne yhdessä.

 

Paha tapa #4: Kannat kaunaa

Pitämällä kiinni mielipahastasi tullessasi kohdelluksi väärin (ainakin omasta mielestäsi), voit myrkyttää parisuhteesi ajan mittaan. Kaunat pystyttävät näkymättömiä muureja sinun ja kumppanisi välille. Niin kauan kuin kuljet ympäriinsä kiehuen vanhasta loukkauksesta, emotionaalinen kytköksenne kärsii, ettekä pääse nauttimaan todellisesta läheisyydestä.

Tuntemasi negatiiviset tunteet tulevat tielle. Vahvan suhteen rakentaminen vaatii anteeksi antamisen, unohtamisen ja kaunoista irti päästämisen opettelua.

 

Paha tapa #5: Yrität muuttaa häntä

Rakasta kumppaniasi sellaisena, kuin hän on sen sijaan, että yrittäisit ”korjata” hänet. Kun yrität muuttaa häntä, alitajuisesti torjut hänet osoittaen, ettei hän ole tarpeeksi hyvä sinulle. Pyri luomaan suhde, joka on täynnä rakkautta, hyväksyntää ja tukea, joka inspiroi teitä molempia kasvamaan ja kehittymään.

 

Mitä sen sijaan voit tehdä?

Sinun ei tarvitse antaa pahojen tapojen pilata prisuhdettasi. Opettele tunnistamaan, kun teet niitä ja sitoudu rikkomaan kaavasi. Harjoittele P.H.H.:ta (Pysähdy, Hengitä syvään ja Hymyile) aina, kun tunnet houkutusta nostaa menneisyys esille tai pitää kiinni kaunasta. Ottamalla itsellesi hetken ennen reagoimista, voit valita erilaisen, voimaannuttavamman, tavan toimia.

Sen sijaan, että yrittäisit muuttaa hänessä asioita, jotka häiritsevät sinua, voit esimerkiksi valita olla kiitollinen asioista, joita hänessä rakastat. Onko hän hyvä vanhempi? Hyvä lahjan antaja? Mielikuvitusrikas taiteilija?

Kun ajattelet asioita, joita hänessä arvostat ja olet kiitollinen niistä, ärsyttävistä asioista tulee merkityksettömämpiä. Pidä parisuhteesi vahvana ja terveenä välttämällä pahoja tapoja ja keskittymällä luomaan hyviä.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Your Tango
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay