4 syytä, miksi alasti nukkuminen kannattaa

10.9.2020

Nukahtaminen ei välttämättä ole aina helppoa – varsinkin jos ilma on kuuma ja kostea. Jos nukut yleensä alusvaatteissa, niin kannattaa harkita joskus nukkumista alasti. Sillä voi olla nimittäin positiivisia vaikutuksia fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin. Tässä 5 syytä heittää vaatteet pois ennen peiton alle kömpimistä.

1. Nukut paremmin

Jos hikoilet yön aikana, niin todennäköisesti, et saa rentouduttua tarpeeksi, että saisit kunnon yöunet, kun uni on katkonaista. 16-20°C on sopiva huoneen lämpötila. Alasti nukkuminen poistaa yhden eristyskerroksen ja auttaa kehoa pysymään viileänä. Muista kuitenkin pitää huoli siitä, että sinulla on mahdollisimman mukavat puuvillalakanat.

“Painavat kuidut, kuten silkki voi tehdä hommasta liian hikistä.” Rachel Salas, M.D., Johns Hopkins Medicinesta selvittää.

Unen pituudesta ja laadusta karsiminen voi vaikuttaa jokaiseen terveyden osa-alueeseen, joten kannattaa tehdä kaikkensa, että sitä saa tarpeeksi.

2. Se voi lievittää iho-ongelmien oireita

“Vaatteet, varsinkin tiukat ja istuvat sellaiset, voivat aiheuttaa kitkaa ja ärsytystä, kun se hankautuu ihoa vasten nukkuessa. Samalla se voi mahdollisesti vahvistaa ihosairauksista aiheutuneita oireita, kuten ärsytystä ja ihottumaa,” Sejal Shah, M.D., RealSelfin neuvontaja, kertoo. 

Sen lisäksi hiki tarttuu alusvaatteisiin, joka muodostaa oman, kostean ja lämpimän ilmaston – jossa hiiva ja sieni viihtyvät, Shah lisää.

Jos kärsit psoriasiksesta, ekseemasta tai mistä tahansa iho-oireesta, niin kannattaa kokeilla jos vaatteiden riisumisesta voisi olla apua!

3. Nukkumaanmenosta tulee niin-paljon-seksikkäämpää

Jos jaat sänkysi jonkun kanssa, niin ilman vaatteita nukkuminen tekee nukkumaan menemisestä paljon seksikkäämpää ja seksistä paljon helpompaa. Kun kummatkin kääriydytte peiton alle ilman rihman kiertämään, niin on täysin mahdollista, että aikaa löytyy seksin harrastamisellekin ennen nukahtamista. Ihokkain oleminen aiheuttaa melkoisen reaktion, jota on vaikea olla huomioimatta.

4. Tunnet olosi itsevarmaksi

“Alasti nukkuminen aiheuttaa vapautuneen ja itsevarman tunteen,” sanoo Stacy Nadeau, itsetuntoasiantuntija.

“Jokin siinä, kun ei ole verhoutunut mihinkään, saa minut tuntemaan itseni kauniiksi. Kun nainen tuntee itsensä kauniiksi, hän säteilee onnesta ja hän tuntee olonsa itsevarmaksi, joten jos se auttaa, niin miksipä ei nukkua alasti?”

  

Katso lisää uutisia aiheesta lifestyle & vapaa-aika!

Lähde: self.com
Kuva: Unsplash / Jordan Bauer