20 asiaa jotka huomaat lopetettuasi alkoholin käytön

4.5.2021

01. Ihmiset eivät ole puoleensavetäviä, kun he juovat paljon. Tämä on oikeastaan vähän katkeransuloista, koska suurin osa meistä juo tunteakseen itsensä kauniimmaksi. Tuhriintunut eyeliner, viinin tahrimat hampaat ja vessaan kompuroiminen: Jopa kaikkein viehättävinkin nainen näyttää pahalta kaaduttuaan baarijakkaralla.

 

02. Juomattomuus on paras dieetti maailmassa. Ja kun lopetat juomisen, ihmiset eivät pysty lopettamaan ihosi kunnon kehumista.

 

03. On erittäin helppoa työntää hame vahingossa pikkuhousuihin, kun olet huppelissa, ja kumma juttu, tätä harvemmin edes tapahtuu selvin päin.

 

04. Pelkäätkö ryhmäpainetta, kun lopetat juomisen? Sellaista ei oikeasti tule. Huomaat kyllä, että suurinta osaa ihmisistä ei oikeastaan edes kiinnosta. He eivät tiedä onko lasissasi kuplavettä vai vodkatonic, tai sisältääkö kokiksesi rommia vai ei.

 

05. Ihmiset, jotka kiinnittävät huomiota lasisi sisältöön ovat yleensä ihmisiä joilla on alkoholiongelma.

 

06. En usko, että tulen koskaan löytämään yhtään nopeampaa tai helpompaa tapaa rentoutua, kuin juoda lasillisen punaviiniä. Toisaalta, en myöskään koskaan usko, että saan samanlaisia sieviä vaaleita luonnonkiharoita kuin minulla oli pienenä. Noh, aikuiseksi kasvaminen on rankkaa.

 

07. On yllättävän helppo puhua ihmisille, kun et ole juomassa. Aiemmin pelkäsin, että ilman alkoholia en pystyisi olemaan yhtä hurmaava juhlissa. Mitä muka sanoisin? Miten saisin ihmiset nauramaan? Selvisin selvin päin yllättävän hyvin, itseasiassa. Se, mitä tulet huomaamaan, on että suurin osa ihmisistä juhlissa yrittävät myös olla hurmaavia ja nokkelia, ja he nauttivat, kun kysyt mitä heille kuuluu ja naurat heidän vitseilleen.

 

08. Keskustelut ilman alkoholia voivat olla yllättäviä. Ilman kahden drinkin aiheuttamaa nousuhumalaa, tajusin, että kun kaverit kertovat salaisuuksia, minä jopa muistan ne seuraavana päivänä.

 

09. Muutaman drinkin jälkeen ihmiset eivät myöskään kuuntele niin hyvin. Ajattelin itseäni usein empaattisena kuuntelijana – bileiden Oprahina. Mutta kun puhun jollekin, joka on jo varttikänissä, huomaan usein, että henkilö on kova keskeyttämään, riidanhaluinen ja röyhkeä – bileiden oma BB-Niko.

 

10. Aiheeseen liittyen: Humalaiset ihmiset ovat huomattavasti kovaäänisempiä kuin tarvitsisi, eikä heidän vitsit ole puolenkaan niin hauskoja kuin he kuvittelevat.

 

11. Olen huomannut, kuinka helppoa on lähteä. En pode minkäänlaista huonoa omaatuntoa ajaessani kotiin, kun olen väsynyt tai jos joudun menemän seuraavana päivänä töihin sen sijaisesti, että pysyisin kiinni pullon syrjässä ja ehdottaisin, että otetaanko vielä yhdet.

 

12. Surullisen kuuluisa pyhästressi — lahjojen ostaminen ja ihmisen näkeminen ei tunnu yhtään niin hankalalta, kun et kärsi krapulasta.

 

13. Juomattomuus on myös loistava tapa pitää rahatilanne hyvänä. Hyvä ateria ilman alkoholia on kuin saisi näkymättömän alennuskupongin maailman parhaaseen ravintolaan. Tulet olemaan yllättynyt, kun lasku saapuu, ihan kuin Cityshopperi olisi salaa ollut sponsoroimassa jokaista ruokahetkeä.

 

14. Kun olet selvin päin, huomaat kyllä, keiden ystävien seurassa viihdyt ja ketkä soittavat sinulle ainoastaan ollessaan vailla baariseuraa. Tämä on melko kiehtova ystävyyden koetinkivi.

 

15. Treffailu ilman alkoholia voi olla hankalaa, koska se on käytännössä helpoin aktiviteetti treffi-illassa; Käydään drinkeillä. Mutta kun olet selvin päin, saatat huomata, että baarit ovat yleensä aika tylsiä. Moni vain istuu omalla paikallaan, juomassa.

 

16. Kun et juo, huomaat yllättävän nopeasti toimiiko kemiasi jonkun henkilön kanssa vai ei. Tämä ei pitänyt paikkansa kun join, koska kahden viinilasin jälkeen, suurin osa miehistä vaikutti viehättäviltä. Pullollisen jälkeen jopa kattotuuletin vaikutti mielenkiintoiselta.

 

17. Jos treffikumppanisi juo liikaa, on oikeastaan aika mahdotonta pitää häntä enää puoleensavetävänä. Mies, joka sammaltaa sanansa on kuin universumin tapa heiluttaa punaista lippua: älä lähde tämän miehen matkaan.

 

18. Silloin kun join, usein äänekkäät, ulospäinsuuntautuneet miehet vetosivat minuun. Olin itse liian humalassa huomatakseni hiljaisia kundeja nurkassa, jotka ovat täysin ok oman itsensä kanssa. He oikeasti ovat tutustumisen arvoisia. Alfaurokset ovat jännittäviä, mutta heidän egonsa saattaa viedä paljon tilaa huoneesta.

 

19. Treffailu ilman alkoholia pakottaa sinut vastaamaan romantiikan keskeisiin kysymyksiin: ei se, että pitääkö hän sinusta, vaan pidätkö sinä hänestä? Näen kyllä kuinka harvinaista on saada todellinen yhteys kundin kanssa joka pitää sinusta ja sinä pidät hänestä, ja ymmärrän, että tätä yhteyttä ei kannata sabotoida mitenkään.

 

20. Pyhäajoista selviäminen selvin päin voi olla haastavaa. Mutta tiedätkö mitä? Tammikuun ensimmäisenä päivänä “lopeta juominen” ei enää hypi uuden vuoden lupauksiini. Ja se on vapauttavaa.

 

Lähde: Glamour.com

Artikkelikuva: Unsplash / Kats Weil