15 peliä, joita suomalaiset pelaavat juuri nyt

19.9.2017

Tietokonepelien lisäksi älypuhelimet ovat tuoneet pelaamisen keskelle arkisiakin askareita. Kännykällä pelaillaan vaikka bussia odotellessa, tv-ohjelman mainostauolla tai työpaikan ruokatunnin aikana.

Tänä päivänä suomalaiset pelaavat enemmän kuin koskaan ja vastaavasti myös pelit ovat muuttuneet esteettisesti kauniimmiksi ja innovatiivisimmaksi – ja kyllähän meidän kelpaa, kun suomalaista peliosaamista on jo viety maailmalle muun muassa Supercellin avulla.

Kokosimme tähän vuoden 2017 tämän hetken suosituimmat pelit sekä parhaat nettipelit, joita suomalaiset näpräävät joko tietokoneella tai mobiililaitteilla. Jos mikään näistä ei kuulosta tutulta, niin nyt viimeistään kannattaakin sitten kaivaa kännykkä esille tai suunnata PC:n ääreen tutustumaan.

Tietokonepelit

1. Dota 2
2. Counter-Strike: Global Offensive
3. Everything
4. Outlast 2
5. Hollow Knight

Valven kehittämä Dota 2 on jo muutaman vuoden vanha peli, sillä se julkaistiin jo vuonna 2013, mutta se pitää edelleen pintansa yhtenä netin suosituimpana PC-pelinä.

Asiaan tietenkin vaikuttaa suurilta osin se, että kyseisen pelin pelimaailmassa järjestetään paljon eSports-peliturnauksia (eli kilpailullista videopelien pelaamista muita ihmisiä tai joukkueita vastaan). Samalla kaavalla myös Counter-Strike: Global Offensive on keikkunut listojen kärkisijoilla jo vuodesta 2012.

Everything puolestaan on aivan tuore julkaisu, jossa pelaaja voi pelin nimen mukaisesti siirtyä geenitasolta galaksin tähtiin. Palkintoja kahminut reality-simulaatiopeli ihastuttaa pelaajakuntaa monesta eri ikäluokasta ja niin miehiä kuin naisiakin. Outlast 2 taas on jatko-osa suositulle Outlast-kauhupelille ja Hollow Knight puolestaan on kaunis yhden pelaajan seikkailu hyönteisten valtakunnassa.

Mobiilipelit

1. Super Mario Run
2. Clash Royale
3. Pokémon GO
4. Magic Tiles 3
5. Hearthstone: Heroes of Warcraft

Clash Royalen, Pokémon GO:n ja Hearthstonen esiintyminen TOP-listalla ei todennäköisesti ole kenellekään yllätys, sillä kaksi ensimmäistä ovat varsinkin nuorten suosiossa ja Hearthstone puolestaan puhuttelee taistelukorttipelien ja Warcraftin ystäviä. Niiden ohella listalle kipusivat kuitenkin myös hauska Super Mario Run ja musiikkipeli Magic Tiles 3, jossa sorminäppäryyttä kysytään taitavammaltakin pelaajalta.

Ilmaiset ajantappopelit

Vaikka mm. Dota 2 on täysin ilmaiseksi pelattava online-tietokonepeli, niin se ei välttämättä istu kaikille. Monet suomalaiset haluavatkin pelata mieluummin pelejä, jotka sopivat paremmin kevyeeseen ajantappamiseen ja pikaiseen hupiin ilman tuntien opettelua. Uusia pelejä hakevat voivat alla olevan listan lisäksi kokeilla ilmaisia nettikasinopelejä, joita voi usein pelata ilmaiseksi leikkirahalla.

Muun muassa Kongregate.com on sivusto, jossa voi pelata nettipelejä täysin ilmaiseksi. Tällä hetkellä palvelussa on yli 116 000 ilmaista peliä, joten tahkottavaa riittää ja uutta pelattavaa lisätään palveluun joka päivä. Suosituimmiksi peleiksi palvelun käyttäjät ovat valinneet seuraavat pelit, joista huomattavin lienee suomalaisen kehittämä Mutilate-a-Doll 2 -simulaatiopeli.

1. Swords and Souls
2. Bloons TD 5
3. Mutilate-a-Doll 2
4. Kingdrom Rush Frontiers
5. Learn to Fly 2

Mitä pelejä sinä näistä pelaat?

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Artikkelikuva / Pixabay