15 Merkkiä siitä, että olet yhdessä hyvän miehen kanssa

17.2.2021

Huomaan usein parisuhteita ajatellessani, että jään ihmettelemään, kuinka tietyt ihmiset päätyvät keskenään yhteen.

Ihmettelen sitä, mikseivät ihmiset lähde suhteista, jos he eivät saa haluamaansa mutta toivon myös sitä, että he osaisivat arvostaa kumppania, joka antaa heille sen sen, mitä he ansaitsevat.

Iso ongelma tässä rajapinnassa on se, että monet eivät tänä päivänä edes tiedä millainen terve suhde on, tai että kuinka hyvä mies tai nainen käyttäytyy puolisoaan kohtaan. Jotta asia selkeytyisi, laadimme listan hyvän miehen ominaisuuksista.

 

1. Hyvä mies ei anna sinun unohtaa, kuinka paljon hän rakastaa sinua.

Olen jutellut lukemattomia kertoja naisille, jotka ovat kertoneet elävänsä parisuhteessa, joka ei sisällä ollenkaan kiintymystä. Heidän miehensä eivät osoita rakkauttaan, haluaan tai arvostustaan. Onkin erittäin tärkeää huomata, että hyvä mies muistuttaa rakkaudestaan usein.

Jos joku todella rakastaa sinua, tiedät ja tunnet sen kyllä. Jos hän ei rakasta sinua, löydät itsesi aina ajattelemasta: ”Rakastaakohan hän minua oikeasti?

 

2. Hyvä mies tukee sinua aina.

Ei ole väliä, haluatko sitten palata 20 vuoden jälkeen kouluun saadaksesi maisterin paperit vai aloittaa laulajan uran, hyvä mies tukee sinua aina, halusit sitten mitä tahansa. Hän ei ikinä lannista sinua tai saa sinua tuntemaan itseäsi kyvyttömäksi. Hän on tukenasi joka askeleella ja juhlii voittojasi unohtamatta tukea tappioiden hetkellä.

 

3. Hyvä mies inspiroi sinua.

Tämä on vielä yksi askel eteenpäin tukemisesta, joka voi olla hieman passiivisempaa. Inspiroidakseen tulee sekä omaa elämäänsä esimerkillisesti ja samalla rohkaista muita tekemään haluamiaan asioista.

Hyvän miehen kunnianhimo ja tarmo tarttuvat myös sinuun, kun hän jahtaa omia unelmiaan.

 

4. Hyvä mies tekee töitä ansaitakseen luottamuksesi.

Hyvä mies haluaa tehdä olosi mukavaksi ja luottavaiseksi suhteessanne. Luottamus on kaiken kulmakivi, minkä hyvä mies myös tietää. Ilman luottamusta on vaikeaa saavuttaa rakkautta ja kunnioitusta.

Hän ymmärtää, että luottamusta ei saada tyhjästä. Se täytyy ansaita ja pitää, mikä vaatii töitä.

Lue myös: 9 Asiaa, Jotka miesten tulisi tietää naisista

 

5. Hyvä mies saa sinut tuntemaan aina itsesi kauniiksi.

Hän ymmärtää, ettei kyse ole pelkistä sanoista. Hän tietää, millä eleillä, katseilla ja kosketuksilla viestii kauneudestasi. Hän huomaa yksityiskohdat, kun panostat ulkonäköösi, mutta kehuu sinua myös silloin, kun et panosta.

Hyvä mies ymmärtää, että olit sitten kolitsihousuissa sohvalla tai iltapuvussa menossa juhliin, kun rakastaa jotain ihmistä ihmisenä, on hän kaunis kaikissa muodoissaan.

 

6. Hyvä mies tekee olosi turvalliseksi.

Yksi parhaista kohteliaisuuksista, mitä nainen voi miehelleen sanoa, on, että hän kertoo tuntevansa olonsa turvalliseksi miehensä seurassa.

Sillä ei ole merkitystä, kuinka paljon nainen rakastaa sinua tai kuinka paljon rahaa tai huumorintajua sinulla on; jos nainen ei voi nukkua öitään rauhassa vieressäsi, kaikki on samantekevää.

 

7. Hyvä mies panostaa pieniin asioihin.

Mainitsitko kaupunkiin tulevasta taidenäyttelystä ohi mennen ja yhtäkkiä miehesi oli ostanut liput? Unohditko pedata sängyn vuorollasi, mutta kotiin palattuasi asia oli kunnossa? Pienet asiat ovat pohjimmiltaan juuri niitä suuria asioita, joilla on eniten merkitystä.

Lue myös: Mahtavan tyttöystävän 10 ominaisuutta (miesten mukaan)

 

8. Hyvä mies ei ikinä mene rajan yli.

On normaalia riidellä parisuhteessa, mutta asioista ei tule tehdä henkilökohtaisia, loukkaavia tai solvaavia. Hyvä mies pysyy rauhallisena ja pitäytyy aiheessa.

 

9. Hyvä mies pyrkii aina paremmaksi.

Halusi hän sitten oppia uusia asioita, lukea uuden kirjan tai katsoa dokumentin, hyvä mies pyrkii jatkuvaan itsetutkiskeluun ja kehittymiseen. Näin hän osaa olla myös älyllisesti haastavaa seuraa.

Hän tekee näitä asioita itseään varten, mutta niistä heijastuu runsaasti hyötyjä myös parisuhteeseen.

 

10. Hyvä mies tietää tekojen puhuvan puolestaan.

Hyvä mies saa sinut ymmärtämään, että tyhjiä lupauksia viljelevät ihmiset eivät ansaitse kunnioitustasi. Lupauksensa pitävät ihmiset ovat kunnioituksesi arvoisia, mihin myös hyvä mies pyrkii.

 

11. Hyvä mies on avoin.

Joillekin ihmisille tunteiden, pelkojen ja halujen ilmaiseminen voi olla haasteellista. Mutta kun vierelläsi on oikea ihminen, tiiveimmätkin patoutumat aukeaan.

Hyvä mies tietää, että vaikka jotkut asiat onkin hyvä pitää yksityisinä, ettei kumppanilta kannata piilottaa tunteita tai muita asioita, sillä se aiheuttaisi vain jännitteitä ja turhautumista.

 

12. Hyvä mies on aina rehellinen.

Rakennettaessa onnellista ja tervettä suhdetta, hyvä mies asettaa sen peruspilariksi rehellisyyden.

 

13. Hyvä mies vie myös sinut mukavuusalueellesi.

Mukavuusalueelle pääsee, kun voit olla avoin ja rehellinen kumppanillesi – tämä on mahdollista, kun tiedät, ettei kumppanisi ikinä tuomitse sinua. Hyvä mies rohkaisee sinua avautumaan ja jakamaan tunteesi hänen kanssaan ilman pelkoa siitä, että hän ylireagoisi tai ei osaisi käsitellä asioita.

Näin voit olla täysin aito, sensuroimaton oma itsesi hänen kanssaan.

Lue myös: 7 miestyyppiä, joiden kanssa naisten ei koskaan tulisi mennä naimisiin

 

14. Hyvä mies ei käytä sinua hyväkseen.

Ehkä tärkein kohta listassa. Oli kyse sitten henkisestä, psyykkisestä tai fyysisestä hyväksikäytöstä, hyvä mies ei toteuta sitä missään muodossa.

Jos sitä kuitenkin tapahtuu, keskustele asiasta välittömästi ulkopuoliselle henkilölle tai jätä suhde. Hyvä ihminen ei ikinä käytä toista hyväkseen, eikä ongelma poistu itsekseen.

 

15. Hyvä mies pysyy tukenasi.

Kun mies tunnustaa rakkautensa ja omistaa aikaansa jollekulle, hän ei vedä sanojaan takaisin. Eteen tulee hyviä ja ei niin hyviä aikoja, haasteita ja odottamattomia tilanteita. Mutta hän pysyy vierelläsi ja joukkueessasi aina.

Et tietenkään voi itsekään toimia epäkunnioittavasti kumppaniasi kohtaan tai valehdella hänelle. Et voi pettää hänen luottamustaan ja luulla, ettei hän lähtisi luotasi vain, koska hän lupasi pysyä vierelläsi. Idea on se, että kuljette vastoinkäymisten läpi yhdessä vahvoina.

Jokainen mies voisi olla vierelläsi hyvinä aikoina. Luonnetta testataan vasta silloin, kun myrsky on tulossa.

Muista, että jos olet löytänyt hyvän miehen tai naisen, on hyvä antaa kunnioitusta myös toiseen suuntaan. Ei ole tyhjempää tunnetta kuin se, että annat sydämesi ihmiselle, joka ottaa sen itsestäänselvyytenä.

Lue lisää: hyvä mieli & onni uutisia

Lähde: Huffington Post
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay