10 tapaa tunnistaa narsisti jo ensitreffeillä

10.1.2021

Hän tilaa puolestasi ja saa sinut tuntemaan itsesi erityiseksi. Hän kävelee jalkakäytävää kivetyksen puolella kun kävelette ravintolaan. Hän tihkuu seksikyyttä. Kun hän on tilanteen päällä. Hän seisoo rintarottingilla, pidempänä kuin normaalisti, leuka pystyssä. Hänen kanssaan on helppo tulla toimeen. Hän saattaa haluta istua samalla puolella pöytää. Hän koskettelee sinua paljon, tai ehkä ei – jos et niinkään pidä julkisesta huomiosta.

Hän huomaa sen nopeasti ja toimii sen mukaisesti. Hurmaava on hänen toinen nimensä. Ei olisi yllättävää, jos hän toisi sinulle lahjan. Eikö kuulostakin aika täydelliseltä tyypiltä? Tiedän – ja tämä on juuri se, miksi tekee tästä pelottavaa.

Joten mistä tiedät, että treffailet normaalilla tasolla narsistista miestä (eikö me kaikki olla hieman narsistisia?) vai sellaista, joka tulee särkemään sydämesi? Tässä on 10 varoitusmerkkiä, joihin kannattaa kiinnittää huomiota (Alkuperäinen kirjoittaja: Catherine Behan):

 

1. Monologit keskustelun sijaan

Narsisti ei pysty käymään keskustelua kääntämättä sen suuntaa takaisin häneen itseensä. Ihan sama mistä puhutte, hän ottaa aina ensimmäisen mahdollisuuden puhua omista kokemuksistaan. Ensitreffeillä tämä saattaa vaikuttaa hurmaavalta, koska hän on karismaattinen ja hauska. Saatat kokea itsesi hieman loukkaantuneeksi, koska hän ei ole kiinnostunut sinusta, mutta saatat sysätä tunteen sivuun koska et halua loukata häntä.

 

2. Hän ei ole aidosti kiinnostunut sinusta

Illan päättyessä, tietääkö hän sinusta mitään? Kuulitko tarinoita aina hänen lapsuudesta tähän päivään saakka? Kertoiko hän sinulle matkoistaan, lemmikeistään ja politiikasta? Puhuiko hän pakkomielteisesti viininmaistelusta, urheilusta tai autoista? Jos tunsit olosi laiminlyödyksi ensitreffeillä, älä sysää tunnetta täysin sivuun.

LUE MYÖS: Nainen, nämä asiat mies haluaa sinun lopettavan

 

3. Kärsimätön ja tarkka

Katso, kuinka hän käsittelee viivästykset ja häiriöt. Jos pöytänne ei ole valmiina tai tarjoilija ei kiinnitä teihin huomiota, narsistinen luonteenpiirre voi tulla esiin. Kiinnitä huomiota kokeeko hän tarvetta valittaa palveluntasosta tai jättääkö hän huonot tipit tarjoilijalle.

 

4. Istumapaikat

Treffikumppanisi saattaa olla erittäin tarkka siitä, mihin istutte ravintolassa. Hän haluaa pöydän, joka on merkittävällä paikalla, eikä taatusti keittiön lähellä tai kaukaisimmassa nurkassa. Narsistit näkevät itsensä erityisinä ja ihailua herättävinä henkilöinä, ja he olettavat saavansa erityiskohtelua sen mukaisesti.

LUE MYÖS: Näin saat miehen janoamaan seksiä

 

5. Kyse on sinusta, muruseni

Kun narsisti on kiinnostunut jostain mitä sinulla on, ja hän aistii, että voit täyttää hänen tarpeensa, hän kiinnittää huomionsa sinuun. Hän todella osaa saada sinut tuntemaan itsesi erityiseksi; aina siitä, kun hän tilaa sinulle ruokaa ravintolassa siihen, kun kävelette kadulla; hän osoittaa sinulle kaiken huomionsa. Hän tekee tämän kaiken tyydyttääkseen oman tarpeensa rahan, kontrollin tai seksin osalta – mikä ikinä onkaan hänen motivaattorinsa sinua kohtaan.

 

6. Kiinnitä huomiota, tai muuten

Narsistinen puolisosi vaatii kaiken huomiosi. He eivät pysty käsittelemään sitä, että huomiosi on kiinnittynyt johonkin muuhun asiaan tai toiseen henkilöön. Hän saattaa olla sarkastinen ja hän saattaa kiusata sinua siitä ajasta mitä käytät puhelimesi äärellä, tai siitä, kun kerrot miten päiväsi on mennyt. Ollessaan ekspertti keskustelun hallinnassa, ei mene kauaakaan kun hän puhuu taas itsestään. Hän rakastaa olla huomion keskipisteenä.

LUE MYÖS: Näin hukkaat naisesi, jos et aikuistu

 

7. Sosiaalisesti lahjakas

Sinun treffikumppanisi saattaa olla hurmaava ja sosiaalinen ravintolan henkilökunnalle ja muille läsnäolijoille juuri niin kauan, kun he antavat hänelle huomiota ja loistavaa palvelua. Hänellä saattaa olla vahvat sosiaaliset taidot, ja hän mahdollisesti osaa helposti sitouttaa muita keskusteluun. Mutta jos katselet ja kuuntelet, huomaat, että kyse on vain henkilöistä, jotka ovat uutta yleisöä kuulemaan hänen tarinoitaan ja nauramaan hänen vitseilleen. Vaikka se vaikuttaakin siltä, että hän kurottautuu muita kohden, hän oikeasti vain kaipaa huomiota itselleen.

 

8. Hän kritisoi kaikkea

Kuulet litanian valituksia hänen elämästään, työstään, elämäntilanteestaan tai mistä tahansa muusta mistä hän puhuu. Narsistit löytävät jatkuvasti jotain valitettavaa. He menettävät malttinsa kaikesta minkä he kokevat epämiellyttäväksi. Hän saattaa jopa ajaa päin punaisia koska hänen mielestään valot ovat olleet punaisena liian kauan, ja hän on kyllästynyt siihen, että kaupunki kontrolloi liikenteen kulkua. (Tositarina!)

LUE MYÖS: Parisuhde ei ole koskaan ajanhukkaa – 5 syytä

 

9. Kiitä minua, kiitos

He haluavat maanisesti tuntea itsensä kunnioitetuksi, ja heitä ärsyttää suunnattomasti jos he kokevat olevansa aliarvostettuja. Treffikumppanisi saattaa tehdä selväksi kuinka kallis illallinen oli, tai kuinka paljon vaivaa hän näki saadakseen varauksen tehtyä tai jotain muuta, minkä eteen hän joutui näkemään todella paljon vaivaa… vain sinua varten. Ei ole merkitystä kuinka kiitollinen olet, sinusta ei tule koskaan tuntumaan siltä, että hän uskoisi sinua.

 

10. Tuhoisat henkilökemiat

Klassinen merkki narsismista on seksuaalinen vetovoima ja kemia. New Republicin Jeffrey Klugerin mukaan, ”Miehet, jotka ovat todella vahvasti narsistisia, sensaatiohakuisia tai hyväksikäyttäviä – puhumattakaan heistä, jotka täyttävät jokaisen kohdan näistä (niitäkin valitettavasti on) – myös yleisesti ottaen ylittävät muut miehet kirkkaasti seksuaalisten kanssakäymisten osalta minä tahansa ajanjaksona, oli kyseessä viikko, kuukausi tai vuosi.” Kiltit tytöt yleensä mieltyvät pahoihin poikiin. Mitä kuumemmasta kemiasta on kyse, sen nopeampaa sinun tulisi juosta.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Your Tango
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay