10 merkkiä siitä, että etenet liian nopeasti parisuhteessasi

2.3.2021

Uskoit sitten rakkauteen ensi silmäyksellä tai siihen, että kumppanien tulee tuntea toisensa kunnolla ennen rakastumista, saatat päätyä joka tapauksessa tilanteeseen, jossa etenet liian nopeasti. Kun viiletät jokaisen parisuhteen virstanpylvään ohi nopeasti, saatat missata asioita, jotka voivat johtaa myöhemmin eroon.

Lue seuraavat merkit liian nopeasta etenemisestä, jotta huomaat mahdolliset riskitekijät omassa suhteessasi:

 

Keskityt ainoastaan kumppaniisi

Kumppanisi ei saa olla huomiosi keskipiste parien treffien jälkeen. Jos vietät kaiken aikasi uuden poika- tai tyttöystäväsi kanssa, saatat kadottaa oman itsesi. On tärkeää ottaa riittävästi aikaa tutustumiselle ja suhteen aloittamiselle, jotta tunteesi pysyvät matkassa mukana.

 

Liian aikainen rakkauden osoittaminen

Yksi suurimmista nopean etenemisen merkeistä on R-sanan käyttäminen liian aikaisin. Jos poikaystäväsi heittelee rakkaudentunnustuksia ilmoille liian aikaisin suhteen alussa, kehota häntä rauhoittumaan.

 

Unohdat ystäväsi

Muiden asioiden unohtaminen ja kaverien jättäminen elämän ulkopuolelle ei ole ikinä hyvä merkki. Uuteen suhteeseen keskittyminen tuntuu hyvältä, mutta on tärkeää pitää asiat tasapainossa erityisesti suhteen alussa.

Romanssiin syöksyminen päätä pahkaa voi johtaa päätöksiin, joita tulet myöhemmin katumaan.

 

Lue myös: Parisuhde ei ole koskaan ajanhukkaa – tässä 5 syytä

 

Et tiedä riittävästi kumppanistasi

Kertokaa toisistanne riittävästi jo suhteen alussa, jottette päätyisi ikäviin tilanteisiin myöhemmin. Jos väität itsellesi, että sinulle riittää se, että tiedät mitä hän ajattelee sinusta, etenet varmasti aivan liian nopeasti.

 

Törmäät jatkuvasti yllätyksiin

On tärkeää olla varuillaan, kun tutustuu kunnolla uuteen ihmiseen. Jos et pidä yllätyksistä, etene hitaasti. Kun alat ymmärtää, ettei poikaystäväsi olekaan sellainen kuin luulit, hidasta etenemistä, jotta ehdit prosessoida kaiken ja tehdä oikeat päätökset.

 

Keskustelette yhteen muutosta

Yhteen muuttamista ei tulisi ikinä kiirehtiä, piditte sitten toisistanne kuinka paljon tahansa. Varmista, että tunnet kumppanisi oikeasti riittävän hyvin ennen kuin edes harkitset asiaa.

Kyse on kuukausista, ei viikoista. Jos edes ajattele yhteen muuttamista seurusteltuasi alle 3 kuukautta, etenet varmasti liian nopeasti.

 

Teette pitkäaikaisia suunnitelmia

Yksi suurista riskitekijöistä suhteen alussa on tehdä pitkäaikaisia suunnitelmia. On mukavaa suunnitella lomaa yhdessä, mutta jos suunnitelmissanne on lapset ja täydellinen koti, kannatta hidastaa hieman.

 

Hankitte yhteisiä lemmikkejä

Oli kyse sitten koirasta tai hamsterista, lemmikkejä ei tulisi jakaa parisuhteen aikaisessa vaiheessa. Ne luovat paljon vastuuta, ja saatatte päätyä riitelemään erilaisista järjestelyistä.

 

Laiminlyöt itsesi

Yksi vaarallisimmista nopean etenemisen merkeistä on se, että huomaat laiminlyöväsi omia kiinnostuksen kohteitasi ja asioita, jotka tekevät sinusta pitkässä juoksussa onnellisen huolimatta parisuhdestatuksestasi.

 

Lue myös: 6 Parisuhdeansaa, joita hyvinvoivat pariskunnat välttävät

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Becomegorgeous.com
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Brooke Winters