Raikas valkoviinisangria

4.6.2020

Tämän kesän fiilistelyjuomani on selvästi sangria. Tällä kertaa käytin pohjana raikasta valkoviiniä sekä ehkä hieman yllättävääkin mustikka­orvokki­kivennäisvettä. Tuloksena oli kannullinen ihanan raikasta ja kaunista kesäjuomaa jota kehtaa hyvin tarjota ystävillekin!

Voit tarjoilla sangrian isosta kannusta tai boolimaljasta. Boolimaljan voit koristella myös syötävillä orvokeilla ja saat upean kesäisen juoman! Sangria on mielestäni loistava kesädrinkki, sillä se on viiniä miedompaa ja sitä mukaa myös vähemmän “petollista”. Kesäkuumalla saattaa helposti janoissaan juoda esim. Valkoviiniä huomaamattaan aika reilusti. Tässä juomassa seassa oleva kivennäisvesi auttaa tyydyttämään janoa ilman prosentteja.

Koska tämä sangria on melko läpinäkyvää, saat siitä helposti upean näköisen jos käytät viilentämässä yhtä isoa jääpalaa jonka sisään voit pakastaa hedelmiä ja miksei jopa syötäviä kukkia. Myös jääpalojen sisään voi helposti pakastaa koristeita. Jos koristeet tahtovat nousta pintaan, täytä astia vain puolilleen, jäädytä ja täytä vasta sitten pintaan saakka. Näin koristeet jäävät jään sisään.

Ainekset:

n. 3,2 litraa valmista sangriaa. Varaa kuitenkin 4­,5 litran astia juomalle hedelmineen.

 • 3 limettiä
 • 2 vihreää omenaa (granny smith)
 • 1 punaista omenaa
 • 1 greippi
 • 5 dl pensasmustikkaa (mieluusti luomuna!)
 • 1,5 litraa mustikka­orvokki kivennäisvettä (Novelle)
 • 1,5 litraa valkoviiniä (esim. Cazes Le Cop organic muscat, myydään hanapakkauksena, 13%)
 • 2 dl sour apple ­likööriä (De Kuyper, 15%)
 • Jäitä tai iso jääkimpale

Alkoholipitoisuus 7,0%

Raikasvalkoviinisangria_2

Valmistus: 

 1. Pese hedelmät huolellisesti ja lohko omenat sekä greippi reiluiksi lohkoiksi.
 2. Leikkaa limetit siivuiksi. L
 3. ado hedelmät kannun tai kulhon pohjalle.
 4. Kaada kulhoon juomat ja lisää sekaan jäät.
 5. Tarjoile juoma kylmänä.

Katso lisää drinkkireseptejä!

Kirjoittaja:

Hanna tehtailee arjen luksusruokaa bloginsa Gurmee.netin puolella sekä kirjassaan Aamupala - hyvinvointi alkaa aamusta. Yksinkertaisia, mutta herkullisia ohjeita joita on ammennettu ympäri maailmaa. Helppoja ja nopeita, pitkään kypsytettyjä ja rakkaudella valmistettua ja kaikkea siltä väliltä. Hannan keittiössä nauru ja kömmähdykset kohtaavat innostuksen ja päättäväisyyden. Lopputuloksena herkullisia aterioita yhdelle tai koko perheelle.