Onnellisen avioliiton salaisuus – aviomies, joka käy salilla!

18.11.2017

  • Tutkimus: Vaimojen masentuminen on epätodennäiköisempää, jos mies treenaa
  • Tämä pätee myös silloin, kun vaimo itse treenaa vain vähän tai ei lainkaan
  • Asiantuntijoiden mukaan miehet ovat onnellisempia aktiivisina ja tämä vaikuttaa myös vaimoon
  • Sama vaikutus ei päde toisinpäin: miehet eivät olleet onnellisempia, jos vaimo oli aktiivinen kuntoilija

Onnellisen avioliiton kaavaksi määritellään usein rakkaus, kunnioitus ja terve fyysinen suhde.

Ilmi kuitenkin käy, että monet vaimot kokevat onnellisen suhteen salaisuudeksi miehen, joka huolehtii kehostaan.

Uusi tutkimus osoittaa, että vaimojen masentuminen on epätodennäköisempää, jos heidän toinen puoliskonsa käy säännöllisesti salilla, lenkkeilee tai harrastaa muuta urheilua.

 

Miesten aktiivisuudella vahva vaikutus naisten terveyteen

Miesten aktiivisuustasolla oli vahva vaikutus naisten henkiseen terveyteen – siinäkin tapauksessa, että nainen itse kuntoili vain vähän tai ei ollenkaan.

Yalen yliopiston psykologien tekemä tutkimus osoittaa, että fyysinen aktiivisuus vähentää masentumisen riskiä kuntoilevien miesten kohdalla, mutta vaikuttaa myös heidän puolisoihinsa.

Edut kuitenkin näyttävät rajoittuvan naisiin. Kuntoilevien naisten miesten kohdalla ei todettu samanlaista parannusta mielialassa.

Nykyään aktiivisena pysymistä pidetään parhaana tapana torjua masennusta.

Liikunta stimuloi aivoja vapauttamaan endorfiineja, jotka tuottavat hyvän olon tunnetta.

Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun tutkijat ovat todenneet, että mieliala voi kohota sen vuoksi, että joku toinen kuntoilee.

Lue myös: 4 tapaa huijata itsensä tykkäämään kuntoilusta

 

Liikunnalla vahvempi psykologinen vaikutus miehiin

Psykologit seurasivat yli 1200 noin 60-vuotiasta avioparia pitkäaikaisen terveystutkimuksen aikana.Yli 10 vuotta kestäneen tutkimuksen aikana jokaiselta osallistujalta kysyttiin heidän kuntoilustaan ja arvioitiin heidän mahdollista riskiään masentua.

Tulokset kertoivat, että naiset, joiden miehet kuntoilivat, olivat onnellisempia, mutta miehiä piristi ainoastaan se, että he itse kuntoilivat.

Asiantuntijat uskovat yhtenä selityksenä olevan se, että liikunnalla on vahvempi psykologinen vaikutus miehiin ikääntymisen myötä.Osa tästä hyvästä mielestä voi tarttua puolisoon, erityisesti siksi, että naiset ovat yleensä herkempiä kumppaninsa tunteille kuin miehet.

Lue myös: Sinun on parempi mennä reippaalle kävelylle kuin salille, jos haluat pitää painon pois

 

Puolison harrastamalla liikuntamuodolla myös suuri merkitys

Professori Joan Monin, tutkija Yalen yliopistosta, sanoi: ’Puolisoiden käyttäytymisellä ja tunteilla on yleensä tärkeä vaikutus toiseen.’Monin lisäsi, että puolison harrastamalla liikuntamuodolla, oli myös suuri merkitys.

Miehet osallistuvat usein ryhmätoimintaan, joka on hyödyllisempää mielenterveyden kannalta, kun naisten liikuntaan taasen sisältyy monesti kodinhoitoa.

Urheilu- ja liikuntapsykologi Phil Johnsonin mukaan yksi syy naisten hyötymiseen miesten liikunnasta voi olla se, että naiset ovat enemmän sinut omien tunteidensa kanssa, koska naiset ovat oppineet pienestä pitäen ilmaisemaan omia tunteitaan.

Kun naiset näkevät oman puolisonsa tekevän jotain, joka lisää heidän henkistä hyvinvointiaan, myös naiset voivat paremmin.

’Jos miehet tekevät jotain positiivista itselleen, kuten kuntoilevat, voi sillä olla positiivinen vaikutus myös heidän vaimoihinsa’, Johnson lisäsi.

Lue myös: 10 tapaa, joista treenaavat ihmiset pitävät

Lue lisää: hyvä mieli & onni uutisia

Lähde: Dailymail.co.uk
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Alexander Redl