Mitä tehdä, kun parisuhteessa toimii kaikki muu paitsi intiimi kanssakäyminen?

26.11.2021

Oliko intiimi kanssakäyminen ensi kertaa tavatessanne kuin ilotulitusta, mutta sen jälkeen kipinöitä ei ole näkynyt? Vai oletko uudessa parisuhteessa, joka on kaikin puolin lupaava seksuaalisuutta lukuun ottamatta? Johtuuko se sinusta vai hänestä? Ja onko parisuhde tuhoon tuomittu kipinän puutteen takia? Ei ole, sanovat asiantuntijat. “Tilanne vaatii hieman töitä, mutta ongelma on ratkaistavissa, kertoo Holly Richmond, psykologi ja seksiterapeutti. Lue lisää, ja selvitä, kuinka käännät tunnelman makuuhuoneessanne ylösalaisin.

 

Selvitä terveydentilasi

Jos intiimistä kanssakäymisestä tulee ongelma, kannattaa ensin tarkastaa terveydellinen tilanteenne. “Eikö petipuuhissa ole hyvää kivun, ahdistuneisuuden tai lääkityksen takia? Tarkastaisin nämä seikat ennen syvällisempiin syihin pureutumista,” Richmond sanoo. Lääkkeillä on usein ikävä vaikutus intiimiin kanssakäymiseen: kipulääkkeet sekä jotkut masennuslääkkeet laskevat haluja joskus paljonkin.

 

Puhukaa asiasta

Kukapa haluaisi lähestyä rakastaan ja kertoa, ettei hän halua häntä seksuaalisesti. Mutta ”muutosten haluaminen seksuaaliseen suhteeseen tarjoaa mahdollisuuden kommunikaation lisäämiseen,” kertoo Rachel Needle, seksuaaliterapeutti. Toisin sanoen, avautuminen voikin itse asiassa lähentää teitä.

Kannattaa lähestyä asiaa uteliaisuuden kautta, Richmond opastaa. Jos seksin säännöllisyys on ongelma, voit esimerkiksi sanoa: “Olen utelias; miksi emme harrasta enää niin paljon intiimiä kanssakäymistä kuin ennen?” Älä sen sijaan sano: ”Vihaan sitä, ettemme enää harrasta petipuuhia. Mikä sinua vaivaa?”

Jos sinusta tuntuu, ettette ole samalla aallonpituudella, tuo asia esiin näin: ”Tuntuu, kuin tanssisimme eri tahdissa. Mitä voisimme tehdä asialle?”

Puhu asiasta suoraan ja yksityiskohtaisesti ja tarjoa ratkaisuja. Voit sanoa esimerkiksi näin: “Vaikuttaa siltä, ettet ole niin innostunut esileikistämme. Mitä jos muuttaisin rytmiä ja nopeutta?” Richmond ehdottaa. “Haluan, että pariskunnat olisivat yksityiskohtaisia siinä, mitä he haluavat kumppaniltaan.”

Lue myös: Etkö uskalla harrastaa kunnolla petipuuhia? – tässä 10 mahdollista syytä

 

Menkää makuuhuoneeseen

Kun ongelma on otettu esille ja asiasta on keskusteltu, kokeilkaa petipuuhia uudelleen. Ehkä molemmat olette sitä mieltä, että esileikkiä on pidennettävä tai rajoja rikottava.

Mikä tahansa ongelma sitten onkin, olkaa avoimia sen selättämiselle, Needle sanoo. Kokeilaa roolileikkejä, eri paikkoja, musiikkia taustalla tai aikuisten leluja.

Richmond kehottaa asiakkaitaan masturboimaan myös yksin. Masturbaation kautta voit oppia omasta kehostasi paljon; mikä saa sinut nauttimaan tai saamaan orgasmin. Opittuasi lisää voit jakaa kokemukset kumppanillesi, joka nauttii myös enemmän saadessaan tuottaa sinulle enemmän mielihyvää.

 

Hakekaa ulkopuolista apua

Jos homma ei toimi yrittämisen jälkeenkään, voi olla syytä ottaa yhteyttä asiantuntijaan. Seksuaaliterapeutti voi auttaa pariskuntia tunnistamaan omat ”eroottiset mallinsa”, jotka Richmond määrittelee henkilön suurimmiksi nautinnon lähteiksi.

Ammattilainen voi myös auttaa pareja olemaan rehellisempiä toisilleen siitä, mitä ei toimi ja mitä he oikeasti haluavat.

“Terapiaa ei välttämättä tarvita tietyn ‘ongelman’ hoitamiseen,” Needle sanoo. “Sitä voidaan käyttää myös kouluttamiseen, kasvamiseen ja henkilökohtaiseen kehittymiseen.”

Lue myös: Näin masturbointi voi muuttaa seksielämäsi

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Health.com
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Beth Solano