13 Merkkiä siitä, että tuhlaat elämääsi, vaikka et myönnäkään sitä

4.7.2017

Haaveilitko pienenä päätyväsi isona astronautiksi, laulajaksi tai insinööriksi? Ovatko haaveesi täyttyneet?

Toivon tietysti, että elämäsi hymyilee ja elät unelmaasi. Mutta te, joilla asiat eivät ole sujuneet kuin Strömsössä, kerron nyt 13 merkkiä siitä, että saatatte tuhlata elämäänne… mutta ette välttämättä myönnä sitä.

 

1. Käytät liikaa aikaa tehden asioita, joita ei pitäisi tehdä.

Videopelit. Tosi-TV. Surffailu netissä. Jatkuva ahmiminen ja juominen. Lista voisi jatkua loputtomiin. Katso peiliin ja tutkaile vakavalla otteella tilannettasi.

Mihin suurin osa ajastasi menee? Hyödyttääkö ajankäyttösi sinua mitenkään? Johtaako se parempaan elämään? Rakennatko itsellesi kirkkaampaa tulevaisuutta? Jos näin ei ole, kannattaa ehdottomasti uudelleenarvioida omat rutiinit ja muuttaa niitä.

 

2. Valitat liikaa.

Tunnen ihmisiä, jotka ovat jatkuvasti hukkuneita erilaisiin ongelmiin ja vuodattavat ahdinkoaan loputtomasti myös läheisilleen. Oletko yksi näistä ihmisistä? Valitatko työstäsi, pomostasi, palkastasi, naapureistasi tai puolisostasi?

Valittajat tuottavat vain negatiivista energiaa, joka ei korjaa ongelmia. Se jumittaa asiat. Kannattaakin siis muuttaa ajatusmaailmaansa ja puhua asioista, joita arvostaa elämässä. Ei kannata puhua asioista, joista ei pidä.

 

3. Et ruoki mieltäsi.

Ihmiset, jotka eivät halua kasvaa ihmisenä ja oppia uusia asioita ovat lamaantuneita. He ovat kuin pieniä lampia, jotka eivät lainehdi ja joissa kasvaa vihreää tahmaa. Sama efekti tapahtuu mielelle, jos sitä ei stimuloi uusilla asioilla säännöllisesti. Positiiviset haasteet vain laajentavat maailmankuvaasi.

Lue myös: 7 merkkiä siitä, että oletkin oikeasti NERO

 

4. Puhut itsellesi liian negatiivisesti.

Itselleen puhumisella voi joko parantaa tai rikkoa elämäänsä. Henry Ford sanoi aikoinaan: “Ajattelitpa sitten pystyväsi siihen tai et… Molemmissa tapauksissa olet oikeassa.” Jos uskottelet itsellesi olevasi kyvytön saamaan ylennystä tai perustamaan omaa firmaa, olet oikeassa. Jos sanot itsellesi olevasi liian väsynyt nähdäksesi vaivaa elämänlaatusi parantamiseen, olet oikeassa.

Mitä tahansa uskotteletkin itsellesi, muuttuu se yleensä todeksi. Kannattaakin tarkkailla muiden puheiden lisäksi omia ajatuksia, sillä huomaat pian elämäsi synkkaavan ajatustesi kanssa.

 

5. Olet kadottanut inspiraatiosi.

Tunnetko enää intohimoa mitään kohtaan? Tiedän paljon ihmisiä, jotka kertovat kadottaneensa intohimonsa. He ovat kuitenkin väärässä, sillä aina on oltava jotain, mistä nauttii. Sinun onkin etsittävä jotain, josta saat jännitystä ja hyvää fiilistä ja tuoda se pysyvästi elämääsi.

 

6. Et suunnittele tulevaisuuttasi.

Vaikka hetkessä eläminen onkin trendikästä ja mukavaa, on aina välillä syytä tutkailla asioita myös pitkällä aikavälillä. Jos sinulla ei ole tavoitetta tai suunnitelmaa, olet kuin airoton soutuvene keskellä ulappaa. Tämä harvoin johtaa hyviin lopputulemiin, joten onkin suositeltavaa määritellä itselleen askel askeleelta tavoitteet ja luoda suunnitelma, kuinka saavuttaa ne.

Lue myös: Tässä iässä aikuiset ovat onnellisimmillaan

 

7. Vietät liikaa aikaa kasvuasi tukahduttavien ihmisten kanssa.

On liian helppoa jumittua hengailemaan sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät saa sinua tuntemaan itseäsi paremmaksi ihmiseksi. Tämänkaltaiset ihmiset imevät energiaasi vampyyrien tavoin ja saavat sinut taantumaan. He upottavat hampaansa käteesi ja imevät elämänhalusi eivätkä anna mitään takaisin. Näiden vampyyrien sijaan suosittelen etsimään kasvuorientoituneita ystäviä.

 

8. Olet puhelinaddikti.

Puhelimet ovat kieltämättä supersiistejä laitteita joiden avulla voi sulkea itsensä ympäröivästä maailmasta. Vaikka puhelin onkin hauska vehje, on syytä miettiä kuinka paljon se syö aikaasi. Pahimmillaan se voi vahingoittaa ystävyys- ja perhesuhteita.

Kun syöt perhelounasta lapsiesi ja puolisosi kanssa, tekstailetko samalla kavereillesi? Jos tekstailet, heität samalla hukkaan arvokkaita hetkiä kaikkein rakkaimpiesi kanssa.

Tekstailun sijaan voisit myös esimerkiksi suunnitella tulevaisuuttasi ja pyrkiä parempaan elämään.

 

9. Tuhlaat rahaa merkityksettömiin asioihin.

Haluaminen ei ole sama asia kuin tarvitseminen. Tämän säännön olemme oppineet kaikki jo esikoulussa. Siitä huolimatta olemme kadottaneet suhteellisuudentajumme monella tapaa (katso kohta 8.).

Tunnen ihmisiä, jotka eivät kykene maksamaan asuntolainaansa mutta törsäävät jatkuvasti erilaiseen elektroniikkaan ja muihin hömpötyksiin. Loppujen lopuksi ihminen ei tarvitse kuin ruokaa, vettä, katon päänsä päälle ja hieman rakkautta. Kaikki muu on vain bonusta.

Onkin ehkä syytä tutkailla, mihin käytät rahasi ja mieti, voisitko muuttaa kulutustottumuksiasi. Ehkä voit investoida rahasi tulevaisuutta varten.

 

10. Et nuku tarpeeksi.

En ole lääkäri, mutta olen lukenut tarpeeksi kirjoja ymmärtääkseni unen merkityksen ihmiselle. Voisin kirjoittaa aiheesta 20 sivua, mutta tässä artikkelissa sille ei yksinkertaisesti ole tilaa.

Ilman riittävää unta ei voi saavuttaa hyvää terveydentilaa. Jos olet liian kiireinen nukkuaksesi tai kukut öisin ylhäällä aamuun asti, muuta tapojasi.

Lue myös: Naiset tarvitsevat unta ja nukkuvat enemmän kuin miehet

 

11. Et pidä huolta kehostasi.

Riittävän unen lisäksi ihmisen tulee syödä hyvin ja harrastaa myös liikuntaa. Tiedän, että tämä kaikki on varmasti tuttua juttua, mutta tärkeistä asioista on hyvä muistuttaa aina välillä.

Terveellisen ruokavalio ja säännöllinen liikunta vaikuttavat terveyteen postitiivisesti monella tapaa, ei vain painonpudotuksen muodossa. Nämä asiat vaikuttavat myös yleiseen hyvinvointiin ja mielenterveyteen.

Suosittelenkin tarkistamaan, syötkö hyvin ja treenaatko riittävästi. Pienilläkin muutoksilla elämänlaatua voi parantaa huomattavasti.

 

12. Et poistu mukavuusalueeltasi.

Tiedän, kuinka helppoa on elää vain omalla mukavuusalueella. Jos totta puhutaan, tilaan itsekin tutuissa ravintoloissa aina saman annoksen. Se ei johdu uusien asioiden pelosta vaan yksinkertaisesti siitä, että pidän kyseisestä annoksesta.

Tämänkaltainen mukavuusalue ei ole kuitenkaan se, mistä nyt on kyse. Nyt on kyse elämänlaatua parantavista riskinotoista.

Kannattaa aina muistaa, että riskin ja harkitun riskin välillä on vissi ero. Kaikki riskit voivat olla vaikka kuolettavia, mutta harkitut riskit kohdataan aina kaikki yksityiskohdat huomioon ottavan suunnitelman kanssa.

 

13. Elät elämää, jota et haluaisi elää.

Minun tapani mitata ihmisen menestymistä on tarkkailla onnellisuuden tasoa. Oletko onnellinen? Jos et ole, tee muutos!

Edes pieni hyvänolontunne ei tarkoita, että eläisit elämääsi täysin rinnoin. Elämän tulisi olla jännittävää! Jos et siis nauti elämästä, ota selvää voisitko tehdä joitakin muutoksia ollaksesi onnellisempi.

 

Jos tunsit piston sydämessäsi lukiessa yllämainittuja kohtia, älä huolestu liikaa. Muutoksia voi tehdä aina. Kaikki on kuitenkin kiinni asenteesta. Sinun on päästävä eroon negatiivisista ajatuksista ja riittämättömyyden tunteesta.

Usein kaikkein isoin este saavutusten tavoittelussa on omat ajatukset. Aloita siis pääkopastasi ja muuta elämäsi suuntaa!

Lue lisää: hyvä mieli & onni uutisia

Lähde: Lifehack.org
Lähde: Pixabay.com / Free-Photos